Přeskočit na obsah

Dokončené práce ke konci září

Ke dni 30.09.2023 zhotovitel dokončil veškeré výkopové práce pro hlavní trasu propojení silnic D35 a I/35. Násypy budou dokončeny v horizontu dvou týdnů. Od začátku úseku až po první mostní objekt v km 1,4 jsou zrealizovány podkladní vrstvy ze štěrkodrti a zhotovitel provádí poslední potřebné kroky pro realizaci asfaltových vrstev. Na zbylých úsecích probíhá pokládka geotextílie a navážení aktivní zóny. Jako materiál je stále využíváno štěrkodrť a zlepšená zemina. Do km 1,4 jsou realizovány vsakovací příkopy, které odvádí vodu mimo těleso komunikace a brání sbíhání se vody z okolního terénu. V celé trase probíhá pokládka propustků a zároveň dláždění již položených.
V místě budoucí okružní křižovatky na spojnici Býšť – Chvojenec byla dokončena kanalizace společně s drenážemi a v tuto chvíli probíhá pokládka mechanicky zpevněného kameniva. Během ukládky materiálu jsou osazovány obrubníky. Na severní a jižní větvi kruhového objezdu zhotovitel dokončuje sanační práce. Po dohodě s geotechnikem a TDS stavby probíhají sanace krajnic a následně bude komunikace v celé šíři zlepšena pomocí recyklace.
U obou mostních objektů pracuje zhotovitel na zásypech přechodových oblastí. V září byly dokončeny práce na spodních stavbách po projektovanou pracovní spáru. Na SO 202 bylo postaveno podskružení a nyní probíhá ukládka železa nosné konstrukce. SO 201 čeká na přejímku armatury křídel objednatelem.